
ابوالحسن داوودی، کارگردان «رخ دیوانه» در گفتگو با «سراج24» گفت: خانه سینما فعالیت صنفی نمی کند و طبیعتا جشن خانه سینما نیز به عنوان جشن صنفی می تواند بهترین جایگاه را در میان سینمای کشور داشته باشد.
وی ادامه داد: جشن خانه سینما، جشن هر ساله است ولی باید مقررات روشنی مانند مقررات آکادمیک داشته باشد؛ تا قطعا اگر این مهم رخ دهد، جشن خانه سینما مهمترین جشن صنفی سینمای ایران خواهد بد.
داوودی خاطر نشان کرد: جشن خانه سینما به این شکل دارای معایبی است که اگر نسبت به رفع آن اقدام نشود، معایبش باقی خواهد ماند.
جشن خانه سینما با هدف انتخاب فیلم برتر سال توسط خود هنرمندان سینما هر سال برگزار میشود. بنیان داوری در این جشن این است که اعضای هر صنف، بهترینهای رشته خود را انتخاب کنند .
شیوه داوری این گونه است که هر صنف حداقل یازده نفر را به عنوان هیات داوران رشته خود معرفی میکند. داوران همه فیلمهای سال را که در سالن نمایش خانه سینما برای آنان به نمایش گذاشته میشود، تماشا میکنند و داوران هر صنف پنج فیلم را به عنوان نامزدهای رشته تخصصی خود معرفی میکنند.
در مرحله بعد آنان از میان این پنج نامزد برنده نهایی را تعین میکنند. در برخی از سالها شیوههای اندک متفاوتی برای داوری به کار گرفته شدهاند. مثلاً در سال های اول و دوم هیات داوری ویژهای، از میان نامزدهای تعیین شده توسط هیات های داوری انجمنها فیلم نهایی را برمیگزید. در ششمین دوره جشن، برترینهای هر رشته را هیات داوری گستردهای مرکب از دو نماینده از هر صنف به اضافه یازده داور که دبیر جشن منصوب کرده بود، انتخاب میکرد.
به هر رو فلسفه اصلی کار این است که برندگان نهایی، برگزیدگان دستاندرکاران رشتههای تخصصی سینمایی باشند و همه فیلمهای تولید شده سال، مورد داوری قرار بگیرند. به این ترتیب جشن خانه سینما جشنواره نیست، بلکه مراسمی است شبیه اسکار که برگزیدگان هنرمندان سینما را از میان تولیدات سینمایی سال معرفی میکند.